Femteklassarna i Saltsjö Duvnäs har fått besök av Shoe4Afrika Sweden. Under en minst sagt ovanlig lektion berättade Markus Johansson om livet i Kenya i allmänhet, och Eldoret Children’s Hospital i synnerhet. Efter många frågor och funderingar bestämde sig klassen för att samla in leksaker till förmån för barnen på Östafrikas största barnsjukhus.När nu Markus Johansson beger sig till Kenya har han inte bara sin egen familj i släptåg, utan även en överfull resväska med leksaker från en annan värld. Nallar, pussel och Rubiks kub. Bilar, schackbräden och bollar. På julafton kommer han att bege sig till sjukhuset tillsammans med Toby Tanser, grundare av Shoe4Africa, för att se till att alla barn får varsin julklapp.
Det känns fantastiskt att se hur dessa barn engagerar sig för att hjälpa andra barn! Stort tack till Viggo och alla hans klasskamrater säger vi på Shoe4Africa Sweden, och önskar dem lycka till i den fortsatta brevväxlingen med barnen på andra sidan världen.