Markus Johansson från Shoe4Africa Sweden är nu på plats i Kenya. Känslorna var många när han under måndagen anlände till Shoe4Africa Children’s Hospital i Eldoret för att hälsa på barnen och för att inspektera den stundande renoveringen. Det hus som skall förvandlas till musikhus är mycket nedgånget, och ungefär hälften av de 220 000 kronor som vi avsätter för renoveringen kommer att läggas på ett ordentligt tak och en gångväg till sjukhusbyggnaden, så att även de med rullstol ska kunna ta sig fram

 

Sjukhuset byggdes 2015 och har hittills tagit emot smått otroliga 40 000 barn i sina 105 sängar. Många av barnen reser långt för att få vård, George 9 år gammal hade rest hela 50 mil på dåliga vägar.
”När man ser alla barn som ligger i sjukhusets sängar känns det otroligt stort att de snart ska få ett ställe för musik, lek och glädje, säger Markus. Jag är helt övertygad om att det kommer att berika deras vistelse på sjukhuset och påskynda läkeprocessen. Stort tack till alla därhemma som har gjort detta möjligt”.
Shoe4Africa Sweden har hittills samlat ihop cirka 60 procent av renoveringskostnaden. Hjälp oss att hjälpa de sjuka barnen i Kenya.