Barnen på Shoe4Africa Childrens Hospital i Eldoret har fått en julafton de sent kommer att glömma. Tillsammans med Toby Tanser och tre världsberömda atleter begav sig Markus Johansson till barnsjukhuset för att dela ut presenter och sprida julstämning omkring sig. Markus har varit på plats i Kenya sedan mitten av december för att spendera tid med gamla vänner, och för att se till att arbetet med det nya musikhuset inleds.

”Eftersom det här är det enda barnsjukhuset i Öst- och Centralafrika kände vi att det var angeläget att besöka dessa barn, och dela med oss av julens glädje”, sade Tanser vars närvaro uppmärksammades av kenyansk press.

En bidragande faktor kan även ha varit att några av landets hjältar fanns på plats. Olympiska marathonmästaren Eliud Kipchoge, 2007 års världsmästare på 800 meter Janeth Jepkosgei och 2005 års världsmästare på 5000 meter Benjamin Limo hjälpte till att dela ut julklappar till barnen. De uppmanade samtidigt föräldrarna att uppmuntra barnen till någon form av fysisk aktivitet, något som kan snabba på tillfrisknandet.

Dagen var en succé och lämnade ingen oberörd. Stort tack till alla som stöttar oss, och ett extra stort tack vill vi på Shoe4Africa Sweden framföra till barnen i Saltsjö Duvnäs, som donerat sina leksaker till bättre behövande.