I april 2016 kom Markus Johansson tillbaka från sin sex månader långa föräldraledighet i Kenya. Med sig hade han inte bara sin flickvän och sin dotter, utan också en nyfunnen dröm om att få hjälpa barnen vid Shoe4Africa Children’s Hospital i Eldoret. Nu har den drömmen blivit verklighet.

 

Söndagen den 8 januari 2017 var han på plats med en slägga i handen för att officiellt inleda renoveringen av sjukhusets alldeles egna musikhus. På plats fanns inte bara sjukhusledningen utan även ett 40tal patienter, det vill säga de barn som inom kort kommer ha möjlighet att skapa energi och glädje genom musik och sång. Uppståndelsen var stor, och i centrum stod en känslosam svensk kille med ett stort leende på läpparna.
Detta markerar slutet på en händelserik höst och inledningen av en mycket spännande vår.

 

Projektet är till 100% finansierat genom höstens donationer till Shoe4Africa Sweden, och med 170 000 insamlade kronor är vi nu mycket nära vårt mål. Huset väntas färdigställas i maj månad, och till detta behövs cirka 220 000 kronor. Hälften av denna summa kommer att användas till att rusta upp taket, samt till att bygga en gångväg mellan musikhuset och sjukhusbyggnaden där rullstolar ska kunna ta sig fram obehindrat.
Shoe4Africa Sweden grundades sommaren 2016 av Markus Johansson, och i styrelsen ingår även Daniel Grythberg, Charlotte Eriksson och Fernando Cisterns. Alla utgifter och resor bekostas privat, således går 100% av alla donationer oavkortat till renoveringen.