Arbetsledaren för bygget av Shoe4Africas alldeles egna musikhus har meddelat att vi närmar oss vårt mål, flera veckor tidigare än planerat.

De första fakturorna från entreprenören börjar nu trilla in och denna vecka förde vi över 150 000 kronor som täcker stora delar av renoveringen. Fönster och golvklinkers är nu på plats och innertaket börjar ta form. Det afrikanskt färgglada yttertaket är på plats sedan länge.

Den senaste tidens snabba utveckling innebär att även vi på Shoe4Africa Sweden kommer ta tag i nya projekt. Sedan invigningen i augusti 2015 har Shoe4Africa Childrens Hospital i Eldoret tagit emot över 40 000 barn. Vi ser nu att ett musikhus inte räcker till, och planerar nu för att renovera ett likadant hus vägg i vägg med det befintliga. Det första blir tänkt för musik och dans under leksamma former för barn upp till 9, medan den intilliggande byggnaden skapas med barn över 9 år i åtanke. För att göra det kostnadseffektivt har vi valt att starta projektet parallellt med det första huset och båda husen beräknas stå klara i mitten av maj.

Shoe4Africa Sweden grundades så sent som i höstas, och bland det första vi gjorde var att besöka musikstudion på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge för att få inspiration. Vi har på kort tid samlat in 180 000kr genom olika initiativ och donationer, men behöver nu ytterligare runt 160 000kr för att färdigställa båda husen. Privata donationer sker via det Swishnummer som ni hittar under fliken ”Stöd oss” och vill du ta rygg på vår första företagssponsor ÅF kontaktar ni Markus Johansson. Han kan ge er idéer och förslag på hur just ditt företag och dina anställda kan hjälpa oss att hjälpa barnen. Företags donationer går direkt till moderorganisationen Shoe4Africa som är en registrerad NGO i New York, USA. Vi arbetar själva på att inom kort bli en registrerad stiftelse.

Toby Tanser, grundare av  Shoe4Africa.org, har varit på plats i Eldoret den senaste månaden bland annat för att övervaka renoveringen. Han planerar även nästa stora projektet, nämligen att bygga Östra Afrikas första cancersjukhus för barn. Så många som nio av tio barn som insjuknar i cancer är döende, och det finns väldigt mycket att göra. Planen är att sjukhuset skall placeras i det nordvästra hörnet på sjukhusområdet, och ni kommer även kunna följa arbetet på vår blogg.

 

Första huset

Andra huset