OM OSS

Den Stockholmsbaserade Dalmasen och Uppsalastudenten Markus Johansson fick för första gången upp ögonen för löpning under 2010. Två år senare avverkade han sitt allra första Stockholm Marathon på 3:02 i fem plusgrader och snålblåst. Den stora talangen finslipades med många och långa pass runt om i Stockholm, och träningen resulterade i två genomförda Marathon de Sables där deltagarna under sex dagar springer 25 mil genom den marockanska öknen. I jakt på nya utmaningar efter detta stora och krävande äventyr kom han i kontakt med den legendariska löparkulturen i de kenyanska högländerna. Han besökte Iten, ”The Home of Champions”, tillsammans med sin då gravida flickvän.

Ett beslut fattades, ett huskontrakt skrevs och ett år senare befann de sig på en ovanlig föräldraledighet under sex månader. Den lilla familjen blev snabbt en central del av byn, bland annat genom sitt engagemang i Iten Deaf School. Så småningom kom de även i kontakt med Toby Tanser och började diskutera vad som kunde göras med de ännu outnyttjade byggnaderna kring Eldoret Children’s Hospital. En kombination av den kenyanska musikglädjen och det svenska musikundret resulterade i det musikhus som nu skall skapas. Organisationen Shoe4Africa Sweden grundades under sommaren 2016, samtidigt som den första ritningen till musikhuset togs fram.

Markus Johansson (1980) är grundare av Shoe4Africa Sweden. Markus spenderade 6 månader i Iten, Kenya, under 2015/2016 och kom då i kontakt med Shoe4Africa. Markus har en magisterexamen i företagsekonomi från Uppsala Universitet och arbetar i den finansiella sektorn.

Kontakt: markus@shoe4africa.se eller mobil 076-1003988

Charlotte Eriksson (1981) har en magisterexamen i företagsekonomi från Uppsala Universitet och arbetar sedan drygt 10 år med kommunikation på ett globalt telekomföretag.

Kontakt: charlotte@shoe4africa.se